Grimbergen stunt bij Gent-Zeehaven

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Grimbergen stunt bij Gent-Zeehaven
Foto: © SC

Met een 11 op 15 kende Gent-Zeehaven een goede start. Enkel tegen concurrenten Berchem en Woluwe-Zaventem werd er puntenverlies geleden. Gent-Zeehaven was het aan zijn ambities verplicht om thuis de maat te nemen van Grimbergen, al zijn derde thuisnederlaag leed. Er waren trouwens wel enkele verrassingen te melden bij Grimbergen. Zo viel Diomi buiten de selectie.  

Titelkandidaat Gent-Zeehaven had het in het begin moeilijk om de bovenhand te nemen. Grimbergen speelde goed mee en Gent-Zeehaven vond geen openingen. Pas na ruim twintig minuten liet Gent-Zeehaven een eerste doelpoging noteren. Van Lokeren speelde terug naar Geeraerts en zijn voorzet werd door Steven Maes naast gekopt. Het begon toch wat beter te draaien bij Gent-Zeehaven dat het tempo trachtte te verhogen. Grimbergen was helemaal niet onder de indruk en hield de boel heel erg gesloten. Vlak voor het halfuur werd Braekman aan het werk gezet door Hofman. Gent-Zeehaven kwam toch tot één kans voor de rust. Na een knappe combinatie op rechts werd de voorzet door Maes naast gekopt. Grimbergen-trainer Cauwenbergh besloot toch om wat meer duelkracht in zijn ploeg te brengen. Na een goed halfuur haalde hij dan ook Chokrani van het veld. De Meu mocht al vroeg invallen. Grimbergen haalde probleemloos de rust met 0-0. 
  
Gent-Zeehaven kwam uiteraard met offensieve intenties de kleedkamers uit en zette Grimbergen nu wel onder druk. De Grimbergse defensie bleef pal staan en gaf geen enkele kans weg. Het offensief van Gent-Zeehaven was dan ook snel voorbij. Net voor het uur kwam Grimbergen zelf dicht bij een voorsprong. Braekman tikte een vrije trap van Pollefoort in hoekschop. Een paar minuten later kwam Gent-Zeehaven toch nog een keertje aanzetten. Geeraerts duwde een voorzet van Browaeys aan de eerste paal naast doel. Twintig minuten voor affluiten kreeg de thuisploeg toch een uitstekende gelegenheid om de score te openen. Maes werd aangespeeld in het strafschopgebied en schoot naast. De tijd dringde voor Gent-Zeehaven dat steeds meer gefrustreerd raakte. Grimbergen waande zich dicht bij een onverwacht punt en ging steeds meer in zijn kansen geloven. Negen minuten voor tijd achtte Fuso zijn moment gekomen. De aanvaller van Grimbergen dribbelde met gemak door de centrale verdediging van Gent-Zeehaven en schoof de bal knap in doel: 0-1. Met de moed der wanhoop zette Gent-Zeehaven alles op alles. De ingevallen Filip Demeyer kreeg nog een puike mogelijkheid, hij stiftte de bal net over. Bij een tegenaanval van Grimbergen trapte Weynants naast na een voorzet van Pollefoort. In blessuretijd sloeg Grimbergen Gent-Zeehaven helemaal KO. Peeters stuurde Pollefoort weg en die plaatste de bal keurig in doel: 0-2 en dat was meteen de eindstand. 

Gent-Zeehaven verloor verrassend op eigen veld van Grimbergen. Gent-Zeehaven slaagde er niet in om de Grimbergse defensie te ontwrichten en werd afgestraft. Grimbergen speelde de perfecte uitmatch. Gent-Zeehaven leed zijn eerste nederlaag van het seizoen en zakte hierdoor enkele plaatsen in de rangschikking. Grimbergen lijkt een stevige uitreputatie op te bouwen. In drie uitmatchen haalde Grimbergen een 7 op 9 en kreeg het nog geen enkel tegendoelpunt binnen. Een opmerkelijk verschil met de thuismatchen waarin Grimbergen al 10 tegendoelpunten slikte. Grimbergen duikt door de stuntzege bij Gent-Zeehaven de top 10 van het klassement in.

RC GENT-ZEEHAVEN: Braekman; Criel, Geeraerts, Verschraeghen, Blomme; Jacobs(67' Demeyer), Browaeys, Maes, Rombaut; Dekeukeleire, Van Lokeren(46' Ampe)

GRIMBERGEN: Lievens; Patureau, Claes, Baudet, Decoster; Peeters, Hofman, Pollefoort, Chokrani(33' De Meu, 89' Derese), Weynants; Fuso(90' Gaudaen)

DOELPUNTEN: 81' Fuso 0-1, 90'+1' Pollefoort 0-2

GEEL: 64' Patureau, 69' Rombaut en Peeters, 73' De Meu, 78' Claes         
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties