Raúl: 'Stop de discussie over de nationale ploeg'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Raúl: 'Stop de discussie over de nationale ploeg'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zijn laatste officiële wedstrijd voor La Seleccíon dateert al van 6 september 2006 tegen Noord-Ierland, maar in Spanje laaien de discussies om Raúl op te roepen voor de nationale ploeg weer hoog op. “We moeten stoppen met die discussie”, reageert de speler zelf.
 
Raúl gaf dinsdag toe dat het zijn droom is om zowel voor zijn club als de nationale ploeg te spelen. “Maar op sommige momenten is dat niet mogelijk”, voegt hij er filosofisch aan toe. Op het Iberisch schiereiland leidt de vraag of hij nog geselecteerd moet worden tot een heus debat. “We moeten stoppen met discussies die tot niets leiden”, aldus Raúl, “en onze krachten samenbundelen en achter de ploeg staan. De supporters willen de nationale ploeg een prijs zien winnen. We staan dicht bij het EK. We moeten de spelers nu motiveren.”
 
“Mijn niet-selectie is maar een klein probleem. Er zijn andere zaken die op dit moment belangrijker zijn”, verwijst Raúl naar zijn rol als ambassadeur van FAO, de voedsel en landbouworganisatie van de Verenigde naties. “Ik ben trots op die rol en zie het als een uitdaging.”
 
Benieuwd of Raúl in de andere uitdaging, de nationale ploeg, slaagt. Sergio Ramos geeft hem alvast een extra steuntje in de rug. “Het minste wat hij verdient is een hommage voor zijn prachtig parcours dat hij bij de nationale ploeg heeft afgelegd”, aldus zijn ploegmaat bij Real. Raúl speelde 102 wedstrijden voor de nationale ploeg en vond daarin 44 keer de weg naar de netten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties