Organisatie WK 2030 doel voor Argentinië en Uruguay

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Organisatie WK 2030 doel voor Argentinië en Uruguay
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We zijn er nog ruim 22 van verwijderd maar Argentinië en Uruguay willen in 2030 samen het WK voetbal organiseren. Gisteren hebben de voetbalbonden van de beide buurlanden daarover een akkoord bereikt.

Voor Argentinië en Uruguay is het jaar 2030 op voetbalgebied erg speciaal. Honderd jaar eerder organiseerde Uruguay het allereerste WK voetbal. Het gastland won in 1930 oo het WK door de finale te winnen van Argentinië met 4-2. Scheidsrechter van die partij was overigens onze landgenoot John Langenus.

Uruguay kon in zijn voetbalgeschiedenis twee keer de wereldtitel binnenhalen. In 1930 en twintig jaar later ook in Brazilië toen het het gastland met een van de pijnlijkste nederlagen uit de geschiedenis van de Goddelijke Kanaries opzadelde. Ook Argentinië kon zich al twee keer tot wereldkampioen kronen. In 1978 versloeg het Nederland in de finale van het WK waarvan Argentinië zelf het gastland was en in 1986 loodste Diego Armando Maradona zijn land naar een tweede titel na onder andere een zege in de halve finale tegen België.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties