Drogheda is Iers kampioen

Drogheda is Iers kampioen
Foto: © SC

DROGHEDA – Drogheda United heeft zich voor het eerst in zijn geschiedenis gekroond tot landskampioen van Ierland. Een 2-1 overwinning vrijdagavond tegen Cork City was voldoende voor de landstitel en het bijhorende ticket voor de Champions League.
 
De supporters moesten vrijdagavond wel lang wachten op de bevrijding. Amper één minuut voor tijd wist Guy Bates de winning-goal te scoren en mocht het feestje gestart worden. Met nog drie speeldagen te gaan heeft de nummer 2 uit de stand, Saint Patrick’s Athletic, een onoverbrugbare achterstand van 11 punten.
 
“Ik ben in de wolken voor de club en voor de mensen die ons altijd gesteund hebben,” wist coach Paul Doolin achteraf te melden. “We zijn een heel jaar bekritiseerd, maar we hebben ons fantastisch karakter getoond. Het was een zwaar jaar, maar we zijn er geraakt door hard te werken. We hebben nu vier grote titels behaald in de laatste drie seizoenen en dat is fabuleus. Het is fantastisch om kampioen van Ierland te zijn.”
 
Drogheda United ontstond in 1975 als een fusie tussen Drogheda United FC (opgericht in 1919) en Drogheda FC (opgericht in 1962). De club werd echter maar pas professioneel toen in 2004 coach Doolin het roer in handen kreeg. De ploeg heeft al drie Europese campagnes achter de rug. In het seizoen 1983/1984 werd het in de eerste ronde van de Uefa Cup genadeloos met 6-0 en 8-0 naar huis gestuurd door Tottenham Hotspur. Vorig seizoen overleefde men de eerste voorronde van de Uefa Cup door na verlengingen te winnen van HJK Helsinki, maar in de tweede voorronde verloor het na strafschoppen van IK Start. Dit seizoen won het eveneens in de eerste voorronde van de Uefa Cup, ditmaal van SP Libertas, maar in de tweede voorronde was Helsingborgs te sterk.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties