Stuckens en De Ridder na Hamme-Tubize

Bart Hermans
| 0 reacties
Stuckens en De Ridder na Hamme-Tubize
Foto: © SC

Na de wedstrijd Hamme- Tubeke spraken we met Kevin Stuckens en Steve De Ridder. De ene zoekt nog steeds naar zijn eerste doelpunt voor Tubeke en de andere heeft er nu al negen achter zijn naam.

Stuckens: 'Het goaltje ontbreekt nog.'
 
Kevin, jullie verliezen vandaag in extremis met 3-2 op veld van Hamme na een mooie wedstrijd?
 
"Ja, we zijn goed begonnen aan de match en hebben ons spel kunnen spelen. We hebben goed voetbal gebracht en komen dan ook voor. Die twee doelpunten van hen krijgen we iets te gemakkelijk tegen. In het geharrewar en ook een beetje pech. Het is dan 1-2 en we komen dan toch terug met tien man. Dan weet je dat het moeilijk gaat worden. We zouden heel tevreden geweest zijn met één punt, zeker omdat we nog een tijdje met zijn tienen moesten spelen."
 
Op het laatste wisselen jullie je spitsen en gaan jullie voor dat puntje?
 
"Ik vond het spijtig dat we niet blijven spelen zijn zoals we bezig waren. We zaten goed in de wedstrijd. Het is nu zo, maar we moeten wel met lege handen naar huis." 

Wat gebeurde er bij die rode kaart van Hernout?
 
"Ik denk dat het een beetje uit frustratie was. Hij duwt licht, maar de lijnrechter had het gezien en gaf dit aan. De scheidsrechter kan dan niet anders dan rood geven. Erg, maar je mag zoiets niet doen."
 
Hoe bevalt het je bij Tubeke?
 
"Het is een beetje anders. Ik heb nog niet gescoord, daar hebben ze me wel voor gehaald. Ik heb al twee keer mogen beginnen en vond dat het vrij goed ging, enkel dat goaltje ontbreekt nog."
 
Jij dwong wel de corner af die voor het doelpunt zorgde?
 
"Ja, ze spelen een beetje een ander systeem dan in Dender. Ik ben normaal gewoon om in een 4-4-2 te spelen en het is hier dus wel een beetje anders."
 
De Ridder: 'We ambiëren nu de top vijf'

We spraken ook met topschutter Steve De Ridder:
 
Steve, jullie behouden het maximum in eigen huis na een mooie wedstrijd?
 
"De eerste helft hebben we bijzonder zwak gespeeld. Niemand had veel fut in zijn lichaam, ik ook niet. Ik ben tamelijk ziek aan de wedstrijd begonnen. In de tweede helft kwamen we er wat door. We hebben een paar goede acties gemaakt en dan komen we voor. Die gasten scoren twee keer op stilstaande fases en dan scoort Jimmy Mulisa in de laatste minuut met een mooi kopbaldoelpunt. Dat toont dat we goed bezig zijn. We maken veel goals en geven quasi niks weg. Als je zo wedstrijden kan winnen ben je goed bezig."
 
Die rode kaart was het kantelmoment van de wedstrijd?
 
"Nee, we waren heel goed bezig in die tweede helft. We maken 2-1 en die rode kaart valt en dan denkt iedereen dat we erover gaan walsen. Het is al vaak gebleken dat de ploeg die met zijn tienen komt te staan altijd iets meer kan. Het is magisch dat we in de laatste minuut die goal nog kunnen maken."
 
Je hebt nu al negen keer gescoord , waar gaat dit eindigen?
 
"Dat eindigt gewoon waar het eindigt. Ik speel van week tot week en aan topschutter worden denk ik niet. Ik probeer zoveel mogelijk te scoren. Als ik alles afmaak kan ik nog meer scoren. Ik moet proberen nog beter voor de goal te komen en dan weet ik niet waar dit eindigt."
 
Waar wil dit Hamme eindigen op het einde van het seizoen?
 
"In het begin van het seizoen waren de ambities om de linkerkolom te halen. Ik denk dat we nu iets hoger mogen mikken . Laten we beginnen met de top vijf dan spelen we sowieso de eindronde." [AN]

Bart Hermans
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties