Mallorca en Espanyol delen de punten

Dave Sentobin

Espanyol kwam in het Ono Estadi van Real Mallorca niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De thuisploeg kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar een owngoal en een snelle rode kaart strooiden roet in het eten. Güiza zorgde in de tweede helft voor de verdiende gelijkmaker. Bij de bezoekers uit Barcelona maakte De la Peña zijn rentree.

Beide ploegen lieten zien waarom ze zo hoog in de rangschikking geklasseerd staan. De thuisploeg begon ijzersterk aan de partij. De Venezolaan Arango rondde een gemeten voorzet van Ibagaza mooi af. De mannen van Manzano bleven het doel van Kameni bestoken, maar na twintig minuten kopte doelpuntenmaker Arango ongelukkig een hoekschop voorbij zijn eigen doelman.

De gelukkige gelijkmaker deed de partij kantelen in het voordeel van de mannen van Valverde. Vijf minuten later beging Ballesteros een domme overtreding op Raúl Tamudo: (overdreven) rood voor de verdediger en penalty voor Espanyol. De kapitein van de pericas maakte zijn 117de goal voor de club. De stand bleef ongewijzigd tot aan de rust.

In de tweede helft kreeg Rodríguez na tien minuten zijn tweede gele kaart. Het herstel van het numerieke evenwicht was het moment voor de eilandploeg om wakker te schieten. Twintig minuten voor tijd zorgde Güiza al voor de verhoopte gelijkmaker na een persoonlijke actie. Beide coaches leken tevreden met het gelijkspel en bij de bezoekers maakte De la Peña na een lange blessure zijn rentree. Voorlopig klimmen beide ploegen naar de Uefa-plaatsen: Espanyol vijfde met 17 punten en Mallorca zesde met 15.