Wetteren onderuit tegen Aalst

Rombaux Gunther

In het Marcel De Kerpel Stadion stond deze namiddag een onvervalste derby op het programma. Standaard Wetteren kreeg het bezoek van Eendracht Aalst. In zijn vorige twee thuiswedstrijden kwam Wetteren telkens niet verder dan een 0-0 gelijkspel,  Standaard wou dus vandaag de 3 punten thuishouden.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg, Hellebaut schoot op doel maar zag zijn schot naast doel belanden. Aalst kwam beter in de wedstrijd , Aelbrecht bracht de bal voor doel, maar het schot van Verheyden werd in twee tijden in hoekschop gewerkt. De Ajuinen zagen dan op tien minuten tijd 2 sterkhouders uitvallen. Thomas Troch moest de strijd staken en amper een paar minuten later viel de Kameroener Ngeukam ook al geblesseerd uit. Ondanks deze tegenslag probeerde Aalst de druk op te voeren maar kon een defensief ingesteld Wetteren niet uit verband spelen, tot net voor het rustsignaal. Podevijn bracht de bal voor,  de kopbal van Aelbrecht werd door doelman  Schollaert van onder de lat gered.

Na de pauze voerde Aalst het tempo op en de thuisploeg moest nu achteruit. Dessaer mocht van buiten de grote rechthoek uithalen, maar zijn gekraakt schot ging naast. Tien minuten in de tweede helft stuurde Podevijn de bal diep naar Claessens, die door Mestdagh onderuit werd gehaald in de zestien met een terechte strafschop en een rode kaart tot gevolg. Verheyden zette de strafschop rustig om en plaatste zijn club op voorsprong. Tegenslag bleef de Ajuinen achtervolgen, op het uur kwam Aelbrecht in duel met Schollaert slecht neer en moest geblesseerd naar de kant. Wetteren moest het spel verder ondergaan en kwam goed weg toen een lobbal van Van Dender van de lijn werd gehaald. In de slotminuten dreef Aalst de score nog verder op,Coulibaly werd mooi alleen doorgestuurd, omspeelde Schollaert en deponeerde de bal in het lege doel.

Wetteren slaagde er niet in om in zijn derde thuiswedstrijd de zege thuis te houden. Aalst nestelt zich door deze overwinning samen met Sint-Niklaas en La Louviérre aan de kop van het klassement