Bekerwinnaar vs landskampioen

Philippe Crols
| 0 reacties
Bekerwinnaar vs landskampioen
Foto: © SC

Dit weekend zijn we in Duitsland toe aan de twaalfde speeldag. Na een weekje bekervoetbal is het dus terug de competitie die van tel is. Toppers zijn er dit weekend niet echt, maar interessante wedstrijden uiteraard wel. Zo neemt bekerwinnaar Nürnberg het op tegen landskampioen Stuttgart.

Staart vs top
Er staan dit weekend een aantal wedstrijden op het programma waarin een topclub het opneemt tegen een staartteam. Zo is er op vrijdag al de confrontatie tussen Cottbus en Schalke 04. Schalke doet er goed aan nog eens te winnen, want het heeft al een behoorlijke achterstand op Bayern. Cottbus doet er dan weer eens goed aan eindelijk eens een keertje te winnen. Het heeft als enige club nog geen enkele gewonnen partij achter zijn naam staan.

Ook Bremen-Rostock is een partij tussen ploegen die boven-en onderaan geklasseerd staan. Rostock boekte een tijd geleden eens een negen op negen, maar staat inmiddels toch weer gevaarlijk dicht in de buurt van de degradatiezone. Werder Bremen begint beter en beter te draaien, al verloor het vorige week wel punten in Gelsenkirchen. Ook Karlsruhe staat nog altijd bovenaan. Het speelt deze week tegen een collega-promovendus, Duisburg. Die ploeg doet het wel heel wat minder, want het staat op een voorlaatste plaats.

Hamburg wil in spoor van Bayern blijven
HSV liep vorige week twee punten in op Bayern en hoopt ook deze week weer terrein te winnen. Het moet daarvoor wel thuis voorbij HBSC geraken. De hoofdstedelingen vlogen afgelopen week uit de beker en het is maar af te wachten in hoeverre ze daarvan hersteld zijn. Bayern München verloor vorige week dus twee punten, maar is nog altijd wel ongeslagen. Het lijkt weinig waarschijnlijk dat Frankfurt er dit weekeinde voor gaat zorgen dat Bayern voor het eerst in het verlies wordt gespeeld.

Middenmoot tegen elkaar
In de buik van de klassering spelen heel wat concurrenten tegen elkaar. Om te beginnen is er Leverkusen-Bielefeld. Leverkusen kon vorige week de negatieve reeks tegen Stuttgart niet breken terwijl Bielefeld een gelijkspel moest toestaan tegen Cottbus. Hannover ontmoet thuis Dortmund. Borussia snoepte vorige week een punt af van Bayern en hoopt uiteraard dat positieve verder te zetten tegen Hannover. Ten slotte is er ook nog Bochum-Wolfsburg.

Bekerwinnaar vs landskampioen
Dit weekend staat ook Nürnberg - Stuttgart op het menu. Dat wil zeggen de bekerwinnaar van vorig jaar tegen de landskampioen van vorig jaar. Beide clubs hebben dit seizoen al heel wat miserie gekend. Zo vloog Nürnberg afgelopen week nog uit de beker en kende Stuttgart een dramatische start.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties