Chelsea nadert, ook Everton wint

Kristof Blomme

Chelsea nadert tot op drie punten van leiders Arsenal en Manchester United. Het won met 0-2 bij Wigan. Ook Everton pakte de drie punten tegen Birmingham. Het gaat nu Newcastle voorbij, dat zwaar onderuit ging tegen Portsmouth, 1-4. Tottenham kon opnieuw niet winnen. Bij Middlesbrough kwam het niet verder dan 1-1.

Chelsea had de schaapjes al vlug op het droge. Na twintig minuten hadden Lampard en Belletti de eindstand al op het bord gezet. Bij Everton duurde het allemaal wat langer. Na tien minuten bracht Yakubu de thuisploeg op voorsprong, maar tien minuten voor affluiten maakte Kapo gelijk. Uiteindelijk kon Everton in de absolute slotfase nog twee keer scoren via Carsley en Vaughan

Newcastle kende een dramatische start tegen Portsmouth. Na tien minuten stond het al 0-3 in het krijgt na doelpunten van Pamarot, Benjani en Utaka. Via een own goal van Campbell kwam het terug in de wedstrijd, maar halfweg de tweede helft zette Kranjcar de eindstand op het bord, 1-4. Tottenham kwam weer niet verder dan een gelijkspel. Bent opende de score voor de Spurs, maar vroeg in de tweede helft scoorde Young tegen.

Aston Villa haalde het van degradatiekandidaat nummer één Derby met 2-0. Doelpunten van Laursen en Young in de tweede helft volstonden. Fulham won dan weer van Reading. Davies opende de score, maar na de pauze maakte Doyle gelijk. In het laatste kwartier kon de thuisploeg dan toch afstand nemen via Dempsey en Healy.