Bremen en HSV profiteren

Philippe Crols

Bayern München kon deze speeldag wederom niet winnen. Daar profiteerden Werder Bremen en HSV maximaal van. Beide teams wonnen, al hadden ze niet veel overschot. Ze naderen wel op Bayern.

HSV - HBSC  2-1

De thuisploeg kende een droomstart, want nog binnen de eerste vijf minuten had Guerrero HSV al op voorsprong geplaatst. Gaandeweg werd Hertha echter beter en beter en dat rendeerde op het uur toen Ebert de 1-1 knap in de hoek schoot. HSV trok dan opnieuw ten aanval en tien minuten voor tijd kon de vrijstaande Reinhardt de 2-1 binnenkoppen.

Werder - Hansa Rostock  1-0

Werder Bremen had er tegen Rostock schijnbaar geen zin in. Een traag tempo en weinig kansen waren het gevolg. Uiteindelijk kwam de thuisploeg net voor rust toch op voorsprong via een handige Almeida. Gelukkig voor Bremen leek Rostock vrede te nemen met die kleine nederlaag. Het bleef zo 1-0.