Geen eensgezindheid in Kameroen over Pfister

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Geen eensgezindheid in Kameroen over Pfister
Foto: © SC

In Kameroen zit het er bovenarms op tussen de voetbalbond van het Afrikaanse land en Augustien Edjoa, de minister van Sport. Deze laatste had de Duitser Otto Pfister naar voren geschoven als kandidaat-bondscoach, maar dat ziet de Kameroense voetbalbond niet zitten. 

Kameroen zit nu al een hele tijd zonder bondscoach en bovendien heeft de voetbalbond niet veel geld. Daarom smeekte het de minister van Sport om de kosten van de nationale ploeg en het salaris van de nieuwe bondscoach te betalen. Pfister zou pas kandidaat nummer tien geweest zijn op de lijst van de Kameroense voetbalfederatie.

Momenteel is Jules Nyongha de interim-bondscoach. Hij nam in februari van dit jaar de taken over van de Nederlander Arie Haan die was opgestapt. Pfister is bekend van toen hij bondscoach was van Togo tijdens het WK in 2006 in Duitsland. Vlak voor het eerste groepsduel stapte de Duitser op na een geschil over de premies, maar hij kwam ietwat later op zijn besluit terug. Hij kon evenwel niet vermijden dat Togo geen enkel duel kon winnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties