Resterende verslagen speeldag 10

Van de wedstrijden KVSK United – Doornik, Tienen – Lierse en KV Kortrijk - Oostende kan je al een uitgebreid verslag lezen. De rest van de wedstrijden van de tiende speeldag hebben we voor u gebundeld.

Deinze – Hamme: 2-1
10' Rodrigo De Oliveira 0-1, 30' Foket 1-1, 86' Cousin 2-1

Bij Deinze zat trainer Gerrit Laverge niet op de bank. Oorzaak is een oorlog in de media tussen Laverge en zijn voorzitter Marc Hoste. Het gaat over het niet aantrekken van een bijkomende spits na de zware blessure van Deschacht. Hamme kwam na tien minuten op voorsprong via een kopbaldoelpunt van Rodrigo De Oliveira. Even later maakte hij bijna de twee nul maar zijn bal ging tegen de paal. Foket scoorde op het halfuur de gelijkmaker voor de thuisploeg. Thuisdoelman Vandoorne hield zijn ploeg overeind op een kopbal van Butera en een vluchtschot van topschutter De Ridder. In de slotfase kwam de thuisploeg sterk opzetten. Eerst trof Beauprez nog de lat maar even later was het wel raak toen Cousin op aangeven van Hermans kon scoren.

Beveren – OH Leuven: 2-0
39' Ibou 1-0, 78' Ibou 2-0

De eerste helft was er een om snel te vergeten. We zagen veel slordige voorzetten en fouten waardoor er bitter weinig kansen te noteren vielen. Deelkens moest één keer ingrijpen op een schot van Haghedoorn. Aan de overkant kon de Beverse topschutter Ibou zicht doorzetten en de 1-0 op de bordjes zetten. De ban was gebroken en Martens trapte even later tegen de paal. Leuven kwam op het einde van de eerste helft met tien spelers te staan. Doelman Boyen beroerde de bal buiten de eigen zestien met de handen en mocht gaan douchen. In de tweede helft was Beveren beter en kreeg het de beste kansen. Martens was dicht bij de 2-0 maar de ingevallen doelman Rutbtens kon nog net redden met zijn voet. Na een mooie combinatie met Diabis kon Ibou toch de 2-0 scoren. Hij komt zo samen met De Ridder van Hamme aan de leiding in de topschutterstand met elke negen doelpunten.

Tubeke – Virton: 2-2
15' Do Rosario 0-1, 36' Njock 1-1, 45' Lepoint 2-1, 48' Hareau 2-2

Tubeke startte heel sterk aan de wedstrijd en maar kwam op het kwartier toch op achterstand. Do Rosario scoorde met een schitterende vrije trap van op 25 meter. De thuisploeg reageerde en een tiental minuutjes voor de rust kon Njock met een lob de gelijkmaker scoren. Net voor de rust kwam de thuisploeg op voorsprong via Lepoint. In het begin van de tweede helft slalomde Hareau door de verdediging en liet Berghmans geen kans. Het bleef 2-2.

Eupen – Geel: 3-0
30' en 47' Thijs 1-0 en 2-0, 59' Molnar 3-0

Geel kreeg de eerste kans via Bouchouari maar doelman Wins kwam gepast tussen. Geel startte het beste aan de wedstrijd maar beetje bij beetje herstelde Eupen het evenwicht. Na een half uur zagen we de eerste goede thuisaanval. Thijs kon hieruit scoren. De tweede helft was amper van start gegaan of het stond al 2-0. Het was opnieuw Thijs die kon scoren. Op het uur was het helemaal afgelopen toen Molnar de 3-0 eindstand op de bordjes zette.

Ol.Charleroi – Namen: 2-1
8' Niangbo 1-0, 31' Gursever 1-1, 50' Alibhai 2-1

De Waalse derby begon met een tiental minuten vertraging omdat de Naamse supportersbussen een verkeerde afrit hadden genomen. Twee technisch sterke ploegen zorgden voor een aangenaam kijkstuk. Olympic begon het beste aan de partij en kreeg ook een paar kansen. Niangbo bracht de thuisploeg dan ook al vroeg op voorsprong. De bezoekers uit Namen herstelde het evenwicht en kwamen op gelijke hoogte na een mooie vrije trap van Gursever. Een werelddoelpunt van Alibhai bracht de thuisploeg in het begin van de tweede helft terug op voorsprong. De bezoekers probeerden er alles aan te doen om nog tegen te scoren maar uitblinkers Diawara en doelman Delferrière zorgden ervoor dat er niet meer gescoord werd.

Union – Antwerp: 2-1
5’ Nicaise 1-0, 13' Stassin 2-0, 77' Baert 2-1

Union opende de score via goaltjesdief Buelinckx, hij scoorde de 1-0 op aangeven van Nicaise. Na die vroege openingstreffer loerde de thuisploeg vooral op de counter. Tegen het kwartier aan werd het zelfs 2-0. Buelinckx lanceerde Siani, die verstuurde een dieptepass en Stassin devieerde de bal in het doel. Antwerp stelde hier weinig tegenover in de eerste helft, een schot van Utaka werd afgeblokt door Keromest. In de tweede helft kwamen de bezoekers veel agressiever uit de hoek maar het schot van Utaka ging in het zijnet. Aan de overkant kopte Préseaux over. We kregen toch nog een spannend einde want doelman Kudimabana ontzette de bal in de voeten van Baert die met een mooie treffer de 2-1 maakte. Habarugira mistte op de counter voor de thuisploeg en de bezoekende doelman Ristovic kreeg rood toen hij mee opgerukt was maar handspel beging om te verhinderen dat Stassin kon uitbreken op de counter.