Van Puyvelde verklaart dip AA Gent

Maarten Princen
| 0 reacties
Van Puyvelde verklaart dip AA Gent
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Na een schitterend seizoensbegin is AA Gent na twaalf speeldagen toch teruggevallen naar de tiende plaats. Daarmee staat het veel lager gerangschikt dan de ambities die de club had voor het seizoen. Hulptrainer Chris Van Puyvelde wijdt de mindere prestaties van de laatste weken aan 3 dingen.

"Door de jonge leeftijd van onze spelers zijn ze minder stressbestendig, dat komt ook door een gebrek aan ervaring natuurlijk. Maar dat is een pijnpunt als je aan de top wilt spelen", aldus de assistent van Trond Sollied in Het Laatste Nieuws. "Er is ook niet echt een over-mijn-lijk-mentaliteit, we missen die echte verbetenheid en we moeten leren de smeerlap uithangen."

Als derde en misschien wel belangrijkste punt noemt hij nog het feit dat ze nu op twaalf matchen reeds 24 verschillende spelers in de basis hebben gezet. Er is geen type-ploeg beschikbaar, en dat komt vooral door de vele blessures en schorsingen. "Een ploeg die een reeks wil neerzetten doet dat bijna altijd met dezelfde elf spelers", zo eindigde Van Puyvelde. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties