Palermo en Sampdoria winnen

Maarten Vandenabeele

De eerste twee wedstrijden van de twaalfde speeldag van de Serie A eindigden allebei op een thuisoverwinning. Palermo doet een goede zaak in de stand na winst tegen Napoli en Sampdoria had niet de minste moeite met Empoli.

De toeschouwers kregen waar voor hun geld in Sicilië: Palermo en Napoli maakten er een mooie wedstrijd van. In de eerste helft raakte de thuisploeg tweemaal het doelhout: Tedesco en Brienza mikten net niet goed genoeg om hun team op voorsprong te brengen. Aan de overkant was Lavezzi een paar keer erg gevaarlijk.
De doelpunten kwamen na de rust. In de 54e minuut belandde een voorzet van Lavezzi op het hoofd van Bogliacino en zijn kopstoot liet Fontana geen schijn van kans: 0-1. De doelpuntenmaker hield er een bloedneus aan over, want Zaccardo raakte hem bij zijn doelpoging. De vreugde was maar van korte duur, want nauwelijks 3 minuten later stonden de bordjes alweer in evenwicht. Tedesco probeerde met een afstandschot en een ongelukkige deviatie van Savini stuurde doelman Iezzo de verkeerde kant op: 1-1. In de 66e minuut kregen de Rosaneri een hoekschop: Tedesco reageerde het snelst en gaf de thuisploeg de leiding: 2-1. De voorsprong stond Palermo niet meer af.

Sampdoria kwam al na 5 minuten op voorsprong tegen Empoli na een eigen doelpunt van Giacomazzi: 1-0. Kort voor de pauze bracht Montella de stand op 2-0 en op enkele minuten van het einde, toen de zege al lang vaststond, legde Sammarco de eindstand vast: 3-0.