Valencia zet mak Real Murcia opzij

Tuur Tuur De Bock

Valencia heeft vannacht revanche genomen voor het 0-2-verlies eerder deze week tegen Rosenborg. Het versloeg in het eigen Mestalla Real Murcia met 3-0. Valencia startte met Villa en Morientes in de spits, Baracha en Albelda moesten de baltoevoer naar de voorhoede verzorgen.

Ivan Helguera opende de score al in de elfde minuut. Valencia had niet de minste moeite met zijn tegenstander en halfweg de eerste helft was de partij gespeeld: Villa werkte af na een mooie doorsteekpas van David Albelda. Kort na de rust moest Valencia-keeper Timo Hildebrand toch aan de bak om een schot van Mario Regueiro uit zijn doel te ranselen. Het was een van de weinige pogingen van de bezoekers, wiens aanvallers de grootste moeite hadden de viermansdefensie van Valencia te verschalken.

Kort na rust rondde opnieuw Villa een actie van Albelda en Silva af. Het was meteen het laatste noemenswaardige feit van de partij.

Valencia-trainer Ronald Koeman kan zijn eerste week bij zijn nieuwe werkgever zo toch met een min of meer goed gevoel besluiten.