Hassan en Defour blikken vooruit op topper

Hassan en Defour blikken vooruit op topper
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdagavond staat de topper tussen Anderlecht en Standard op het programma. La Dernière Heure had een gesprek met de spelmakers van beide ploegen: Ahmed Hassen en Steven Defour.

Vrijdag treffen Anderlecht en Standard elkaar in het Constant Vanden Stockstadion. Op de vooravond van de clash had La Dernière Heure een gesprek met spelmakers Ahmed Hassan en Steven Defour. Beide spelers respecteren elkaar en hadden enkel goede woorden voor elkaar over. "Ik hou van de voetballer Defour en ben ervan overtuigd dat hij een schitterende speler zal worden. We lijken ook wat op elkaar, zowel fysisch als qua positie op het veld. Het is een talent waarvan er weinig zijn in België. Toch moet men hem niet teveel verantwoordelijkheden geven, dat zou hem kunnen opbranden. Geef hem de tijd om progressie te boeken en een mooie carrière uit te bouwen", aldus de Egyptenaar. Steven Defour bestempelt Hassan als gevaarlijkste man bij Anderlecht. "Waarom Frutos niet? Het is Hassan die de openingen creëert en die de acties opzet. In vergelijking met mij is zijn stijl offensiever, ik moet meer meeverdedigen. Dat is moeilijker omdat ik een gebrek aan frisheid heb voor doel."

Wat betreft de Gouden Schoen vinden beiden zichzelf de grootste kandidaat. "Ik en Hassan zijn de enige kandidaten voor de Gouden Schoen wat mij betreft. Als ik moet kiezen, dan kies ik voor mezelf", lacht Defour. Ik denk dat ik regelmatiger was over het volledige seizoen gezien. Hassan was goed in de terugronde vorig seizoen, maar dit seizoen was hij nog niet zo goed in vorm." Hassan erkent dat zijn seizoensbegin minder was, maar vindt dat hij zich niet meer moet bewijzen. "Toen ik hier aankwam was ik verkozen tot beste speler van de Afrika Cup. Met mijn leeftijd en mijn ervaring hoef ik me niet voortdurend te bewijzen. Ik weet heel goed wat ik de ploeg kan bijbrengen. Het is nu aan de journalisten om in eer en geweten te beslissen."

Beiden zijn ervan overtuigd dat de wedstrijd van vrijdag zal beslist worden door details. "Alles zal afhangen van details: een vrije trap, geluk, een foutje, .... . Beide ploegen zijn elkaar waard en kennen elkaar. De trainerswissel? Die had tegen Hamme niet veel effect, misschien wel tegen Standard?", zegt Defour. Volgens Hassan is Anderlecht, bij een eventueel verlies, nog niet uitgeschakeld voor de titel. "Als dat zou gebeuren is er nog niets beslist. Het kampioenschap duurt nog een hele tijd. Ik spreek uit ervaring. Bij Besiktas telden we op een gegeven moment 13 punten achterstand op Fenerbahçe. Uiteindelijk werden we toch nog kampioen. In voetbal blijft alles altijd mogelijk", aldus de Egyptische middenvelder nog.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties