Platini: 'Uitschakeling Engeland is eigen schuld'

Thomas Dubois
| 0 reacties
Platini: 'Uitschakeling Engeland is eigen schuld'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgens Michel Platini is het de eigen schuld van Engeland dat het zich niet gekwalificeerd heeft voor het Europees Kampioenschap in 2008. Er zitten namelijk te veel buitenlanders in het Engels voetbal.

Engeland kon zich voor het eerst sinds lang niet kwalificeren voor het EK dat in de zomer in Zwitserland & Oostenrijk plaatsvindt. In de zoektocht naar een oorzaak hiervoor krijgen ze de hulp van Michel Platini. De Franse voorzitter van de Uefa wijt de niet-kwalificatie aan het feit dat de Premier League te veel buitenlanders telt. Zowel op het veld als ernaast.
 
De clubs ijn in handen van buitenlandse miljardairs wat ervoor zorgt dat er in die ploegen nog amper eigen spelers staan. Hij stelt het zelfs bijzonder cru: “In Arsenal heb je geen Engelse coach of Engelse speler, straks misschien ook geen Engelse voorzitter. Dus waarom spelen ze nog in Engeland”, staat er te lezen in Het Laatste Nieuws. De ziel van het land is niet meer aanwezig vertelt hij. De clubs en het land moet z’n identiteit behouden. Voor Platini wordt de volgende bondscoach van het land dan ook best een Engelsman.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties