Belgen imponeren bij Roda JC

Roda JC heeft een belangrijke 3-2 overwinning geboekt tegen Vitesse Arnhem. De Limburgers mogen de zege echter opdragen aan Roland Lamah en Bram Castro. Beide Belgen waren immers de uitblinkers van de avond.

Vooral in de beginfase van het duel mocht en moest Bram Castro zich onderscheiden. Roda JC startte namelijk moeizaam en speelde erg slordig. Vitesse profiteerde daarvan en kreeg drie goede mogelijkheden, maar telkens lag de Belgische doelman in de weg.

Na twintig minuten kwam Roda beter in het spel voor. Vooral Lamah lag aan de basis van de heropleving van de Limburgers. De jonge aanvaller zag zijn goede spel vlak voor rust beloond. Hij sneed naar binnen en bracht met een hard schot zijn ploeg op voorsprong.

Een minuut na rust had Lamah zijn ploeg al een dubbele voorsprong bezorgd. Na een combinatie met Andres Oper rondde hij beheerst af. Vitesse kroop nu uit zijn verdedigende stelling, maar moest toch toezien hoe Jan-Paul Saeijs voor de derde Kerkraadse treffer zorgde.

Roda zakte vervolgens als een pudding in elkaar. Vitesse profiteerde daarvan en kwam via Sansoni en Gommans terug in de wedstrijd. De bezoekers probeerden nog wel langszij te komen, maar verder dan 3-2 geraakten de Arnhemmers niet meer. [AN]