Cassano wederom in de spotlights

Cassano wederom in de spotlights
Foto: © SC

Door de blessure van Vincenzo Montella kreeg Antonio Cassano nog eens de kans om in de basis te starten bij Sampdoria. De spits liet zich zowel op een negatieve als positieve manier opvallen.

Nadat hij geen strafschop kreeg in de tweede helft begon Cassano de scheidsrechter van dienst uit te schelden. Die draaide echter zijn rug naar de aanvaller en liep van hem weg. Aan de zijlijn was daarna Renzo Ulivieri beginnen te roepen naar Cassano en die ging de uitdaging aan. Beide heren stonden aan de zijlijn zeker 20 seconden woorden uit te wisselen totdat Christian Maggio zijn ploegmaat bij de trainer van Reggina weg trok. Resultaat was dat Ulivieri naar de tribunes mocht vertrekken en Cassano kort erna werd gewisseld uit vrees voor een rode kaart. Toch moet de spits vrezen voor een schorsing voor zijn beledigingen aan het adres van de scheidsrechter.
 
“Er moest een strafschop gegeven worden na een fout op mij en Ulivieri begon van aan de zijlijn te roepen op mij,” legde Cassano uit. “Hij is correct naar de tribunes verwezen. Hij wou mij ook van het veld laten verwijderen? Waarom? Ik heb niets gezegd.” “Ik reageerde omdat Cassano mij beledigde,” geeft Ulivieri zijn versie van de feiten weer. “De scheidsrechter moest onmiddellijk zijn tussengekomen zodat de situatie niet verder kon escaleren.”
 
Echter ook het spel van Cassano mocht gezien worden. Hij gaf de assist bij de openingsgoal en zorgde ervoor dat enkele tegenstanders een gele kaart pakten nadat hij ze dwong om hem foutief te stuiten. “Ik ben nog niets eens 40 procent fit”, reageerde Cassano al lachtend. “Het was lang geleden dat ik nog eens een uur op goed niveau heb gespeeld. Ik moet hard trainen tijdens de week, maar ik hoop dat ik op de juiste weg ben.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties