PSV moeizaam voorbij De Graafschap

Jimmy Wouters

PSV heeft een moeizame 0-1 overwinning geboekt tegen De Graafschap. Vooral op basis van het laatste kwartier mocht PSV zich gelukkig wanen dat het zonder kleerscheuren de Vijverberg kon verlaten.

In de eerste helft waren beide ploegen elkaar waard. De Graafschap had minstens evenveel balbezit als PSV, maar de ploeg uit Eindhoven had veruit de meeste kansen.

Vooral een bedrijvige Bakkal zorgde voor gevaar. Zo kreeg hij samen met Lazovic voor rust de beste kans, maar doelman Jim van Fessem bracht telkens redding. Op slag van rust moest de keeper zich dan toch gewonnen geven. Lazovic zette zich goed door en legde de bal mooi klaar voor Farfàn en die liet de kans niet onbenut.

Farfàn verzuimde echter om vlak na rust de wedstrijd op slot te gooien. Dit brak PSV bijna zuur op, want na de rode kaart van Lazovic ging De Graafschap eindelijk wat agressiever spelen. Het offensief kwam echter veel te laat, waardoor de thuisploeg zonder punten achter blijft. [AN]