WK 2018 heeft kans volgens Cruijff

Wesley Nobels
| 0 reacties
WK 2018 heeft kans volgens Cruijff
Foto: © SC

Er wordt de laatste tijd heel erg veel gepraat rond het WK 2018 dat België samen met Nederland wil organiseren. Johan Cruijff, het voetbalicoon van het Nederlands voetbal, ziet het wel zitten om het WK 2018 naar deze landen te halen.

Voor Johan Cruijff hangt daar wel natuurlijk iets aan vast. Hij wil wel alle beslissingsrechten krijgen voordat hij de taak van ambassadeur op zijn naam zou nemen. Zelf staat hij erg positief tegenover dit soort initiatieven voor zijn land. "Kan je aan zo iets dergelijk nog eens meewerken, dan is dat altijd extra mooi", aldus Cruijff.

 

Johan Cruijff begint met dit initiatief niet aan zijn proefstuk. In 1992 ondervond hij al eens tegenstand van het gewone volk. Nederland wou in 1992 de Olympische Spelen organiseren, maar dat was zonder de man in de straat gerekend. Er kwamen tal van demonstraties en zo gingen die spelen niet door. Deze keer zal het allemaal op een andere en vooral positievere manier verlopen.

Euro 2000 zou het voorbeeld moeten zijn om de mensen over de streep te trekken. De ervaringen met dat EK waren heel positief en dat zou dus moeten helpen. Volgens Cruijff moet het zeker kunnen, al is hij er wel van overtuigd dat het WK 2018 toch nog wel van een ander kaliber is dan het project Euro 2000. Volgens hem moet ook Nederland blijven werken aan de ontwikkeling van zijn eigen voetbal. “Het is niet omdat je automatisch geplaatst bent dat je moet gaan luieren”, aldus Johan Cruijff. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties