Aris en Braga delen de punten

Nico Wieme

Het Griekse Aris Thessaloniki en het Portugese Sporting Braga hebben 1-1 gelijkgespeeld. Door dit gelijkspel houden beide ploegen hun kansen gaaf om zich voor de 16de finales te kwalificeren.

In de tweede wedstrijd in groep F van de UEFA-beker stonden vanavond Aris Thessaloniki en Sporting Braga tegenover elkaar. Aris had in zijn vorige twee duels vier punten verzameld en stond daarmee voorlopig op de tweede plaats in de poule. Braga speelde twee keer gelijk en had dus dringend nood aan een zege.

De Portugezen openden sterk en kwamen al na 6 minuten op voorsprong via de Oostenrijkse middenvelder Linz. De thuisploeg liet zich hierdoor niet uit zijn lood slaan en voerde de druk op. Iets over halfweg de eerste helft resulteerde dat in een doelpunt van verdediger Guiaro.
 In de tweede helft hadden de bezoekers voortdurend veldoverwicht en ze leken de wedstrijd in hun voordeel te doen kantelen. De Portugese kapitein Wender kreeg van op acht meter van het doel dé kans op de winninggoal, maar hij miste zijn volley compleet.

Braga doet al bij al geen slechte zaak en krijgt binnen veertien dagen thuis tegen het uitgeschakelde Rode Ster Belgrado de kans om Europees een ronde verder te gaan. De Grieken zijn door dit gelijkspel nu al 18 Europese thuiswedstrijden ongeslagen sinds zij in 1970 hun debuut maakten. Zij krijgen wel nog de moeilijkste klus te klaren: een uitwedstrijd bij Bayern München dat ook nog de punten nodig heeft.