Baxter stapt op bij Helsingborgs

Baxter stapt op bij Helsingborgs
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Helsingborgs IF moet op zoek naar een nieuwe coach. Nadat de Zweedse ploeg donderdag met 2-1 verloor van Girodins de Bordeaux in de Uefa Cup diende Stuart Baxter zijn ontslag in.

“We kunnen bevestigen dat Stuart Baxter zijn ontslag heeft gegeven”, wist voorzitter Sten-Inge Fredin mede te delen. “Hij vindt dat hij de club op het hoogst mogelijk niveau heeft geplaatst als waar we nu zijn. We zijn niet helemaal verrast door deze beslissing omdat we al enkele indicaties hadden dat het er zat aan te komen.” “Ik wil de details omtrent mijn ontslag niet onthullen”, vertelde Baxter. “Ik heb mijn uiterste best gedaan en nu zal ik een gesprek hebben met de spelers. Daarna zal ik voor de eerste keer in jaren op vakantie gaan met mijn gezin. Wat er daarna gaat gebeuren, weet ik nog niet.”
 
Helsingborg heeft onder de hoede van Baxter een vreemde campagne achter de rug. In de eigen competitie eindigde de club op een teleurstellende achtste plaats. In Europa gooien de troepen van de 54-jarige Engelsman wel hoge ogen. Al na drie wedstrijden in hun poule wist de Zweedse ploeg zich te plaatsen bij de laatste 32 ploegen in de Uefa Cup.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Allsvenskan

Nieuwste reacties