Pools voetbal in de ban van corruptie

Nico Wieme
| 0 reacties
Pools voetbal in de ban van corruptie
Foto: © SC

In een corruptiezaak binnen het Poolse voetbalmilieu zijn zeventien personen door de regionale rechtbank van Wroclaw veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenisstraffen van 3 tot 7 jaar.

Onder de beschuldigden bevinden zich scheidsrechters, supporters en leden van de Poolse voetbalbond (PZPN). Allen pleitten schuldig. Naast hun straf moeten ze ook het geld terugbetalen dat ze verdienden met de vervalste wedstrijden.
 
Begin dit jaar was er al heel wat commotie in Polen toen de minister van Sport tijdelijk het bestuur van de PZPN schorste. Na tussenkomst van de Wereldvoetbalbond (FIFA) werd die schorsing echter opgeheven.
 
Twee eersteklassers, Arka Gdynia en Gomik Leczna, werden door de PZPN al respectievelijk naar tweede en derde afdeling verwezen. Voor Arka Gdynia, dat schuldig pleitte, kwamen daar nog eens 5 strafpunten en een boete van 200 000 zloty (55 560 euro) bovenop. Gomik Leczna kwam er nog slechter vanaf. Deze ploeg moest starten met 10 minpunten en kreeg een boete van 270 000 zloty (75 000 euro). Het bestuur van laatstgenoemde ploeg heeft zijn onschuld altijd staande gehouden. Ook twee tweedeklassers, KSZO Ostrowiec en Gomik Polkowice, werden al naar lagere reeksen verwezen wegens corruptie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties