Nederlanders willen Van Basten nu al weg

Nederlanders willen Van Basten nu al weg
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als het van de Nederlandse voetbalsupporters afhangt, dan moet bondscoach Marco Van Basten nu al opstappen. Dat blijkt uit een peiling. Foppe De Haan wordt het vaakst genoemd als ideale opvolger.

53 procent van de ondervraagden wil nu al af van Marco Van Basten. 41 procent ziet dat liever nog niet gebeuren terwijl de overige 6 procent geen mening heeft. 52 procent vindt dat Foppe De Haan onze noorderburen naar de EK-titel moet leiden. Ook genoemd als kandidaat-opvolgers zijn AZ-coach Louis Van Gaal (14 procent), Co Adriaanse (13 procent) en Martin Jol (7 procent). 

Als Van Basten zoals gepland gewoon zijn contract uitdoet en opstapt na het EK, dan is de huidige Russische bondscoach Guus Hiddink de favoriete opvolger. Hij krijgt 35 procent van de stemmen. Hij wordt op de voet gevolgd door De Haan (33 procent) en ook hier komen de namen van Adriaanse (7 procent), Van Gaal (6 procent) en Martin Jol (3 procent) terug.

Hiddink en De Haan hebben overigens al aangegeven dat ze geen interesse hebben om Nederlands bondscoach te worden. Ook de namen van Ronald Koeman, Bert Van Marwijk en Leo Beenhakker komen voor in het lijstje van gewenste bondscoaches.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties