Capello en de FA plannen een gesprek

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Capello en de FA plannen een gesprek
Foto: © SC

Fabio Capello lijkt na het afhaken van de Portugees José Mourinho kandidaat nummer één te zijn voor de positie van Engels bondscoach. De Italiaan en de Engelse voetbalbond gaan deze week met elkaar om de tafel zitten.

In het gesprek dat Fabio Capello zal hebben met de Engelse voetbalbond moet blijken of de Italiaanse ex-oefenmeester van AC Milan, Juventus Turijn, AS Roma en Real Madrid bereid is om bondscoach te worden van Engeland. Ook zijn landgenoot Marcello Lippi werd de voorbije weken vaak in verband gebracht met The Three Lions.

Vorige maand had de 61-jarige Capello al laten verstaan dat hij veel sympathie heeft voor het Engelse voetbal. Vooral de nationale ploeg zou hem interesseren. Capello maakte er nooit een geheim van dat hij graag eens zou werken als bondscoach. "Het zou een prachtige uitdaging zijn en ik heb er nu de juiste leeftijd voor", liet Capello optekenen in de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. Gisteren deelde José Mourinho, tot voor kort de nummer één op de shortlist van de FA, mee dat hij geen Engels bondscoach wilde worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties