Capello nieuwe bondscoach Engeland

Nico Wieme
| 0 reacties
Capello nieuwe bondscoach Engeland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgens de Engelse media is het nu officieel: de Italiaan Fabio Capello wordt de nieuwe bondscoach van het Engelse nationale team.

Hoewel de onderhandelingen nog volop aan de gang zijn, heeft de Engelse voetbalbond (FA) vanavond bevestigd dat Fabio Capello sowieso de nieuwe bondscoach van Engeland wordt. De Italiaan is momenteel werkloos. Na de titelviering vorig seizoen met de Koninklijke uit Madrid moest hij opstappen. Nu moet hij de Engelsen naar het WK 2010 in Zuid-Afrika leiden.
 
“Fabio had vandaag geweldige gesprekken met FA-bonzen Brian Barwick en Sir Trevor Brooking. Er was geen vuiltje aan de lucht”, beklemtoonde Adrian Bevington, woordvoerder van de FA. Het enige discussiepunt zou nog de duur van het contract zijn. Daarover wordt morgen verder onderhandeld. De 61-jarige Italiaan volgt Steve McClaren op, die drie weken geleden zijn biezen mocht pakken na de mislukte kwalificatiecampagne voor het EK 2008 in Oostenrijk en Zwitserland.
 
Capello is na de Zweed Sven-Göran Eriksson de tweede buitenlandse bondscoach van Engeland. Wie zijn assistenten worden, is nog niet duidelijk. Volgens sommige media zou hij in zijn contract laten opnemen hebben dat hij maar liefst vier Italianen aan zijn staf mag toevoegen. Andere bronnen spreken dan weer over minstens één Brit, aangezien Capello zelf de Engelse taal niet machtig is. De ex-trainer van AC Milan, AS Roma, Juventus en Real Madrid begint op 6 februari 2008 met een wedstrijd tegen Zwitserland in het Wembleystadion.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties