Update: Hitzfeld kondigt zelf afscheid aan

Nico Wieme
| 0 reacties
Update: Hitzfeld kondigt zelf afscheid aan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is nu officieel: Ottmar Hitzfeld zal volgend seizoen geen trainer meer zijn van Bayern München. Dat heeft hij deze namiddag zelf bekendgemaakt als reactie op een bericht dat eerder op de dag in Bild was verschenen.

Bayernmanager Uli Hoeneß had vandaag aan Bild laten weten dat zijn trainer, Ottmar Hitzfeld, er aan het einde van het seizoen mee ophoudt bij de recordkampioen. In het geruchtencircuit gaat men er al weken van uit dat Hitzfeld zou moeten opkrassen in München. De coach zal niet lang zonder werk zitten, want de Zwitserse voetbalbond hengelt al een tijdje naar zijn diensten. Huidig bondstrainer, Jacob Kuhn, stopt na het EK 2008. De weg naar het Alpenland ligt nu open voor de geplaagde Bayerncoach.
 
Hitzfeld heeft nu zelf een einde gemaakt aan het eerste luik van de geruchtenmolen. Aan de Duitse Sport-Informations-Dienst bevestigde hij: “Ik heb de vereniging drie weken geleden meegedeeld dat ik deze zomer stop. Ik zal in het komende halfjaar nog proberen succesvol te zijn en zoveel mogelijk titels te behalen. Daarna trek ik mij een beetje terug.”
 
Over het tweede luik van de geruchten, zijn toekomst, zweeg Hitzfeld als een graf. Twee scenario’s liggen klaar: ofwel wordt hij Zwitsers bondscoach, ofwel gaat hij als tv-analist aan de slag.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties