Engelse clubs vechten om 'Nieuwe Ronaldinho'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Engelse clubs vechten om 'Nieuwe Ronaldinho'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Chelsea, Manchester United en Tottenham gaan met elkaar de strijd aan om de ‘Nieuwe Ronaldinho’ in te lijven.

De Nieuwe Ronaldinho is het 18-jarige Mexicaans toptalent Giovani Dos Santos van Barcelona. Volgens SunSport zat Dos Santos vorige week tijdens een verblijf in Engeland aan tafel met Avram Grant (Chelsea), Alex Ferguson (Manchester United) en Juande Ramos (Tottenham).
 
De drie clubs hebben de jonge Mexicaan een contract aangeboden, maar alleen Chelsea en Tottenham brachten een bod uit. The Blues zouden 13,5 miljoen euro veil hebben voor Dos Santos. De Spurs bieden ‘slechts’ 9,5 miljoen euro, maar verzekeren hem wel van een basisplaats.
 
Wereldkampioen
 
Giovani Dos Santos is een aanvallende middenvelder en de zoon van de voormalige Braziliaanse profvoetballer Zizinho. Op 31 mei 2007 maakte hij zijn officële debuut bij Barcelona in de halve finale van de Copa Catalunya tegen Gimnastic de Tarragona. Dos Santos blonk uit en scoorde twee doelpunten.
 
Op 2 september speelde hij tegen Athletic de Bilbao zijn eerste wedstrijd in de Primera Division. Vorige maand maakte hij tegen Lyon zijn debuut in de Champions League. Dos Santos speelde dit seizoen 10 wedstrijden in de Spaanse competitie. In 2005 won hij met Mexico het WK -17.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties