Analyse Wolfsburg: Magath krijgt er amper lijn in

Philippe Crols
| 0 reacties
Wolfsburg: Magath krijgt er amper lijn in
Foto: © SC

Wolfsburg staat voorlopig fijn in de middenmoot van de klassering geparkeerd. Toch is het een verre van rustige eerste ronde geweest voor Magath en co. Dat heeft onder andere Peter van der Heyden aan de lijve mogen ondervinden.

Verwachtingen voor het seizoen

Van Wolfsburg werd eigenlijk best wel veel verwacht voor aanvang van het seizoen. Felix Magath moest bouwen aan een nieuwe ploeg en kreeg daar het materiaal ook voor. Zo kwamen de gevaarlijke Roemenen Radu en Munteanu voor veel geld over van Cottbus. Enkel doelpuntenmakers Klimowicz en Hanke vertrokken. Meedoen voor de Europese plaatsen was stiekem het doel van Wolfsburg.

Het verloop van de eerste ronde

Wolfsburg begon vreemd aan het seizoen. Het verloor thuis van Bielefeld, maar ging wel winnen in Duisburg. Het speelde thuis gelijk tegen Schalke, maar verloor daarna thuis wel weer van Karlsruhe. Echt constant was Wolfsburg dus verre van. Toch kwam er al snel kritiek op het elftal van Magath omdat er gezien de inspanningen tijdens de zomer weinig gepresteerd werd.

Wolfsburg handhaafde zich echter wel makkelijk in de middenmoot dankzij zeges tegen concurrenten Nürnberg, Cottbus en Hansa Rostock. Naar het einde van de eerste ronde toe liep het echter fout. De 5-3 nederlaag in Bochum leidde een mindere periode in begin november. Een 1/15 deed Wolfsburg afzakken naar de onderste regionen van het klassement. Een klinkende 4-0-zege tegen Dortmund zorgde echter nog voor een relatief rustige kerstperiode.

Relatief rustig, want inmiddels kregen vijf mensen al te horen andere oorden te mogen opzoeken. Onder hen Peter van der Heyden. Hij speelde enkel mee tegen Bayern (2-1-verlies), maar maakte daar geen te beste beurt.

Wat brengt de toekomst?

Wolfsburg staat negen punten van de vijfde plaats. Dat wordt dus zeer moeilijk. Het zou ons echter ook wel verbazen mocht de ploeg van Magath nog in degradatieproblemen komen. Daarvoor is de huidige spelerskern van Wolfsburg gewoon te goed. Als het allemaal in mekaar begint te klikken zou Wolfsburg misschien wel de verrassing van de tweede ronde kunnen worden.

Uitblinker – Ontgoocheling

Er waren niet echt veel mensen die een constante in hun spel konden leggen bij Wolfsburg. Verdediger Madlung was een van de weinigen die daar wel in slaagde. Ook de 21-jarige Dejagah viel in positieve zin op bij Wolfsburg. Hij scoorde vier keer.

Tegenvallers genoeg bij Wolfsburg. Om te beginnen haalden Radu en Munteanu nooit het niveau van bij Cottbus. Radu scoorde twee maal, Munteanu zelfs niet. Bovendien staan ze verre van altijd in de basis.  Ook Marcelinho presteerde niet echt wat van hem verwacht werd. Hij is nog steeds de draaischijf van Wolfsburg, maar het team naar een hoger niveau brengen doet hij niet te vaak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties