Wil Liverpool Benitez vervangen?

Yves Dekoning
| 0 reacties
Wil Liverpool Benitez vervangen?
Foto: © SC

Liverpool FC zou wel eens van manager kunnen veranderen de komende weken. Het gonst van de geruchten in de Engelse kranten.

Rafael Benitez staat al een tijdje ter discussie bij een deel van de Engelse media. Vooral zijn rotatiepolitiek krijgt bakken kritiek te verduren. De Reds verliezen bitter veel punten in de Premier League en moeten al twaalf punten goedmaken op leider Arsenal. Een vijfde plaats, achter Manchester City, is niet goed genoeg voor Liverpool FC. In de Champions League wisten de Reds zich slechts moeizaam te kwalificeren in de groepsfase en in de Engelse bekers loopt het ook niet van een leien dakje.

Niet alleen zijn er de tegenvallende resultaten, maar er zit ook een financiële haar in de boter op Anfield. Eigenaars George Gillet en Tom Hicks investeerden een hoop miljoenen in versterkingen als Fernando Torres, Yossi Benayoun, Ryan Babel, maar Benitez wil meer en hij wil nu al geld om nieuwe spelers aan te trekken. Gillet en Hicks moeten echter ook geld vrijmaken om in de bouw van een nieuw stadion te investeren. 

Volgens verschillende kranten zou Benitez deze zomer zeker Liverpool verlaten. Rick Parry heeft deze week in New York een vergadering met de Amerikaanse eigenaars en daar zou ook de situatie van Benitez op de agenda staan. Drie wedstrijden op rij zonder overwinning zouden het vertrouwen doen afnemen. De beschamende prestatie bij derdeklasser Luton was het toppunt.

Benitez verklaarde vandaag dat hij nog steeds graag op Anfield werkt. De 47-jarige Spanjaard gaat er van uit dat hij zijn contract bij de Reds zal uitdoen. Dit loopt nog twee seizoenen. Hij wil de kloof met Manchester United, Arsenal en Chelsea verkleinen. Deze kloof wijt Benitez aan een verschil aan inkomsten en financiële armslag. Op de vraag of de Amerikaanse eigenaars nog willen dat hij blijft antwoordde de manager als volgt: "Ik denk het wel, maar moet ik hen die vraag elke dag stellen?"
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties