Analyse Winteranalyses: Namen en Waasland

Bart Hermans
| 0 reacties
Winteranalyses: Namen en Waasland
Foto: © SC

Vandaag analyseren we UR Namen en RS Waasland. We vinden beide ploegen terug in de (brede) middenmoot van de tweede klasse.

Namen verloor vorig seizoen de finale van de eindronde in derde klasse maar door de zaak Namen/Geel startte het toch in de tweede klasse.
 
Namen verloor Kenmogne aan Antwerp en Bojovic ging zijn geluk beproeven bij Lierse. Er werden ook heel wat spelers aangetrokken. Onder andere Doelman Dimitri Habran (ex-Standard) en Nadir Sbaa kwamen de promovendus versterken.
 
In de eerste zes wedstrijden speelden de troepen van trainer Hidalgo maar liefst vijf keer gelijk tegen onder andere Lierse, KVSK United en Tubeke. Tegen Beveren werd er met 1-2 verloren. Na de nederlaag op Doornik (4-2) volgde de eerste twee overwinningen. Op eigen veld werd Deinze verslagen met 4-0 en aan de kust werd Oostende met het kleinste verschil overwonnen. Olympic Charleroi bleek te sterk maar tegen Union en Kortrijk werd er gelijk gespeeld. In het Guldensporenstadion werd een 3-0 in de laatste tien minuten nog omgebogen in een 3-3. Deze prestatie werd doorgetrokken de week erna , Antwerp werd met 2-1 verslagen en ook de volgende wedstrijd tegen Hamme werd met 4-1 gewonnen. Op het veld van Tienen werd een gelijkspel gehaald. Eind december volgde de clash tegen Geel. Een wedstrijd die wegens het recente verleden een bijzonder bijklank kreeg. Namen droogde Geel met 5-2 cijfers af. Het prille nieuwe jaar werd niet zo goed ingezet want afgelopen weekend werd in eigen stadion met 0-5 verloren van Leuven.
 
Namen staat zo op een dertiende plaats met drieëntwintig punten uit zeventien wedstrijden. Nadir Sbaa is de topschutter van de ploeg met negen doelpunten.
 
Waasland eindigde vorig seizoen op een veertiende plaats met 39 punten. De ploeg was met hoge ambities gestart maar kon ze niet waarmaken. De samenwerking met Regi Van Acker werd niet verlengd en Rudi Verkempinck werd binnengehaald. De Waaslanders zagen enkele spelers vertrekken maar haalde wel Kevin Van Geem van Dender binnen. Hij verkoos de combinatie van Waasland met zijn job aan de universiteit boven het profbestaan.
 
De competitie begon wederom niet zo goed met een drie op twaalf. Op de openingsspeeldag werd verloren met 0-3 van Leuven en in het verre Virton gingen de Waaslanders veertien dagen later met 3-1 in de boot. Op het veld van nieuwkomer Doornik werd er met 1-3 gewonnen. Het bezoek aan een andere nieuwkomer, Olympic Chaleroi, verliep minder goed. De troepen van Verkempinck verloren er met 3-0. Na drie opeenvolgende uitmatchen mochten de Geelroden maar liefste vier maal thuis aantreden. Er werd een acht op twaalf gehaald. Tegen Namen en Lierse werd er gelijkgespeeld. Het West-Vlaamse dubbelluik tegen Oostende en Kortrijk werd tweemaal winnend afgesloten. In de daaropvolgende zes wedstrijden zou er maar liefst vijf keer een gelijkspel uit de bus komen. Dit was het geval tegen KVSK United, Tienen, Tubeke, Deinze en Eupen. In de derby tegen Beveren kon er niet gewonnen worden. Op de Freethiel werd het 3-0. Op Antwerp speelde de ploeg wel goed en zat er op zijn minst een gelijkspel in maar enkele minuten voor tijd besliste Antwerp-spits Glouftsis hier anders over en zette de 1-0 eindstand op de bordjes. De laatste drie wedstrijden waren heel hoopvol voor de rest van de competitie. Tegen Union en Geel werd er gewonnen en vorig weekend werd er gelijkgespeeld in de fel bevochten derby tegen Hamme.
 
Waasland staat zo op een elfde plaats met drieëntwintig punten uit achttien wedstrijden. Topschutter is El Khanchef met vier doelpunten. In de beker van België Diksmuide en Sprimont opzij gezet. In de zestiende finales moesten de Waaslanders niet ver reizen. Ze verloren op Daknam met 1-0 van Lokeren. Lokeren zondigde echter tegen de reglementen en Waasland ging via de groene tafel verder naar de achtste finales waarin het zaterdag op Anderlecht speelt. Lokeren ging nog wel in evocatie en naar de rechtbank maar kreeg geen gelijk In het Waasland hopen ze dat deze topaffiche een mooie opener is voor een schitterende terugronde.
 
De topschutter van vorig seizoen bij Waasland heeft tijdens deze winterstop de club verlaten. Thierry Flies zat meer op de bank dat hem lief was en scoorde maar twee doelpunten. Hij gaat zijn geluk beproeven bij Willebroek-Meerhof. Ook Rachid Nordin vertrekt. Hij gaat naar de buren van FCN Sint-Niklaas.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties