Hoeneß: 'Snel eens met Klinsmann'

Hoeneß: 'Snel eens met Klinsmann'
Foto: © SC

Jürgen Klinsmann heeft duidelijk niet lang moeten nadenken om toe te happen bij het voorstel van Bayern München om er volgend seizoen als opvolger van Ottmar Hitzfeld aan de slag te gaan.

Jürgen Klinsmann wordt volgend jaar de nieuwe trainer van Duits recordkampioen Bayern München. “Het beviel ons dat Jürgen na een nacht overleg zeer enthousiast was over het idee. Hij heeft er zelf op aangedrongen de onderhandelingen zo snel mogelijk verder te zetten”, verklaart Bayernmanager Uli Hoeneß.
 
De manager was bijzonder blij dat de onderhandelingen geheimgehouden konden worden. “Tot op het laatste moment waren er slechts vijf personen op de hoogte: ons bestuur, Klinsmann zelf en zijn raadsman. Dat de Raad van Toezicht ook nadien niets verklapt heeft, maakt mij fier”, gaat Hoeneß verder. “Het was voor ons pijnlijk geweest als er al op voorhand dingen zouden uitgelekt zijn nog voor Jürgen was aangekomen. Dat wouden we in ieder geval vermijden.”
 
Klinsmann stond met stip genoteerd bij FC Bayern, maar hij was niet de enige kandidaat. “We hadden nog een tweetal andere trainers in ons hoofd. Maar we hebben maar met één iemand gesproken en concreet onderhandeld omdat we bij Jürgen onmiddellijk merkten dat hij de job absoluut wou”, aldus nog Hoeneß.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties