Vadis & Kompany winnen van China

Philippe Crols

In Duitsland herneemt de competitie pas opnieuw begin februari. De teams hebben dus nog tijd genoeg om zich op de tweede competitieronde voor te bereiden. Hamburg oefende zaterdag tegen het nationale elftal van China en nam duidelijk afstand.

De wedstrijd tussen China en Hamburg kaderde in de Dubai Football Challenge. De Duitse club was duidelijk beter en combineerde goed. Het kreeg via de Nederlanders De Jong en van der Vaart ook goede kansen, maar het was wachten tot net voor rust vooraleer de 1-0 viel. Een vrijschop van van der Vaart belandde in doel.

Nadat Trochowski net na rust de eerste kans verprutst had voor HSV was het opnieuw de beurt aan van der Vaart. Hij trapte de 2-0 mooi voorbij de Cinese doelwachter. Vijf minuten later bediende de Nederlander zijn landgenoot Castelen en die trapte de 3-0 in doel. Een kwartier voor tijd legde Guerrero na een solonummer de eindstand vast. Vincent Kompany speelde de eerste 55 minuten mee voor HSV. Vadis speelde het laatste halfuur mee.