AA Gent trekt twee Slovenen aan

Mathias Dumarey
| 0 reacties
AA Gent trekt twee Slovenen aan
Foto: © SC

AA Gent heeft twee spelers uit Slovenië aangeworven. Het gaat om aanvaller Zlatan Ljubijankic en verdediger Marko Suler. Ljubijankic is de Sloveense speler van het Jaar. Ook Espanyol Barcelona, Werder Bremen en Celtic Glasgow zouden hem gevolgd hebben.

AA Gent zal volgens de krant Het Nieuwsblad vandaag officieel Zlatan Ljubijankic voorstellen aan de pers. De Sloveen moet de nieuwe aanvalsleider worden van de Buffalo's. Hij komt over van de Sloveense landskampioen NK Domzale waar hij nog een contract lopen had. 

Ljubijankic zal in de Arteveldestad een contract van 2,5 of 3,5 seizoenen tekenen. "Het gaat om de duurste aankoop in jaren. Ljubijankic is een spits die in beeld was bij heel wat grote clubs", aldus manager Michel Louwagie. "Hij is de duurste investering sedert Frank Dauwen. Die kostte in 1990 zowat 1,2 miljoen euro", voegt voorzitter Ivan De Witte daar nog aan toe.

De Gentenaren haalden ook nog een Sloveense verdediger. Marko Suler verlaat ND Gorica voor een avontuur in België. Suler is een ex-belofteninternational en Gent heeft al een overeekomst met hem bereikt. "Er is al een akkoord om hem op 1 juli te halen, maar we proberen hem vroeger los te weken", aldus Louwagie. Op het einde van dit seizoen is hij wel transfervrij. Anderzijds zijn de dagen van de Poolse spits Marcin Zewlakow en Djordje Svetlicic zo goed als geteld in het Ottenstadion.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties