Emile Mpenza weer op de sukkel

Emile Mpenza weer op de sukkel
Foto: © SC

Emile Mpenza blijft in hetzelfde bedje ziek. De Belgische spits viel tijdens zijn carrière al van de ene blessure in de andere en ook nu heeft hij weer prijs. Zijn trainer legt hem nu rust op tot hij volledig hersteld is.

Het zit Emile Mpenza niet mee bij Manchester City. De ex-international sukkelt met een hamstringblessure en zijn coach, Sven Göran Eriksson, is niet van plan hem nog in actie te laten komen vooraleer hij 100% fit is.
 
De Zweed is de aanslepende blessurelast van Mpenza zodanig beu dat hij hem verbiedt om nog te trainen. “Ik had een lange babbel met Emile en hij gaat ermee akkoord dat trainen aan 50% niets uithaalt”, aldus de Citymanager. “Hij moet nu minstens een complete week rust nemen om zijn hamstringblessure te laten helen. Ik hoop over enkele weken dan opnieuw de echte Mpenza te zien.”
 
De Belg met Congolese roots had eerder dit seizoen al af te rekenen met knieperikelen en speelde sinds deze zomer nog maar dertien wedstrijden voor ‘The Sky Blues’, waarin hij negen keer aan de aftrap kwam. Drie keer vond hij de weg naar doel. Mpenza leek goed op weg om een vaste waarde te worden in het team van Eriksson, maar een zoveelste blessure dreigt roet in het eten te strooien.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties