Vandereycken mee naar Peking

Nico Wieme
| 0 reacties
Vandereycken mee naar Peking
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

René Vandereycken heeft deze namiddag officieel zijn nieuwe contract bij de Belgische voetbalbond (KBVB) getekend. De verbintenis loopt tot aan het WK 2010 in Zuid-Afrika. De Limburger zal ook meer inspraak krijgen bij de beloften.

Beloften
Met het oog op de Olympische Spelen in Peking zal René Vandereycken nauw samenwerken met beloftecoach Jean-François De Sart. De bondscoach van de A-Duivels gaat in ieder geval mee naar China en zal er ook de eindverantwoordelijkheid over de beloften dragen. De Sart mag de trainingen en coaching voor zijn rekening nemen.
 
Communicatie
Vandereycken maakte tevens van de gelegenheid gebruik om met de bond afspraken te maken over de communicatie. Er werd een heus communicatieplan besproken. In het verleden gebeurde het wel vaker dat er communicatiestoornissen optraden tussen de voetbalbond en de bondscoach. Het nieuwe plan zou daarvoor nu een oplossing moeten bieden.
 
Assistent
De KBVB heeft bij de ondertekening van Renés contract formeel ontkend dat Marc Wilmots al gecontracteerd werd als assistent-bondscoach. Vandereycken heeft zelf wel contact opgenomen met de 38-jarige Waal, maar dat gebeurde buiten de bond om. De twee hadden al enkele positieve gesprekken, maar de zaak is (nog) niet rond. De Limburger ziet in Wilmots de ideale opvolger voor Stéphane Demol, die het voor bekeken houdt. Het voormalige kampfschwein heeft nu enkele dagen bedenktijd gevraagd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties