AZ verliest arbitragezaak rond Alves

Nico Wieme
| 0 reacties
AZ verliest arbitragezaak rond Alves
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afonso Alves is geen speler van AZ Alkmaar. Dat besliste de arbitragecommissie van de Nederlandse voetbalbon (KNVB) vandaag.

Het getouwtrek rond Afonso Alves lijkt ten einde. De arbitragecommissie van de KNVB onderzocht het contract dat de Braziliaan in Alkmaar tekende grondig en oordeelde op basis van dat onderzoek dat de verbintenis, die de spits tekende, niet meer rechtsgeldig is.
 
De reden hiervoor is dat SC Heerenveen, dat al op 30 december een akkoord bereikte met AZ, een opschortende voorwaarde aan het contract had gesteld. De Friezen hadden een deadline in het contract laten opnemen, waarop AZ met Alves zelf tot een overeenkomst moest komen. Omdat de club van onder andere Moussa Dembélé tegen die deadline geen doorbraak vond in het dossier, was het contract van dan af niets meer waard, viste de NOS uit.
 
Door deze uitspraak zijn voor AZ de deuren gesloten. Zij mogen een overgang van de grillige Braziliaan nu wel vergeten. De Alkmaarders hadden al hun hoop op het vonnis van de bond gericht, maar dat bleek een maat voor niets te zijn geweest. Morgen krijgen de Noord-Hollanders een tweede uitspraak in deze delicate zaak te horen, want Alves heeft inmiddels zelf een arbitragezaak tegen de club ingediend. Benieuwd naar het resultaat van deze soap? Kijk dan morgen opnieuw.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties