Turnhout en Luik strijden om de leidersplaats

Rombaux Gunther
| 0 reacties
Turnhout en Luik strijden om de leidersplaats
Foto: © SC

Komend weekend staat in de derde klasse B de 16de speeldag op het programma met als topaffiche de clash tussen leider Luik en zijn eerste achtervolger Turnhout.

Met één wedstrijd minder gespeeld staat FC Luik op dit moment op een knappe eerste plaats, gevolgd door KV Turnhout, dat twee puntjes minder telt. Aanstaande zondag om 15 uur ontvangen de Luikenaars in het stadion van Ans, waar het voorlopig zijn thuismatchen afwerkt, de Binken, dat uitgerekend tegen Luik zijn enige nederlaag opliep. Geen makkelijke opgave voor Turnhout, want de club van trainer Raphaël Quaranta verloor tot nog toe geen enkele wedstrijd in het lopende seizoen.

KV trainer Desaeyere nam voor deze topper alvast de nieuwkomer Mattis Persoons bij de kern, achter de naam van drie spelers staat nog een vraagteken, Moons (hernia), De Schutter (lies) en Ven (spierletsel) zijn nog licht onzeker. Voor zeven spelers wordt het opletten geblazen bij Turnhout, zij staan met twee gele kaarten achter hun naam en lopen het risico om de volgende wedstrijd te moeten missen door een schorsing.

Voor deze wedstrijd worden trouwens heel wat supporters verwacht, in Ans werd er alvast een extra tribune geplaatst met een capaciteit van 400 supporters. Omdat er in Ans maar één loket is en om aanschuiven te vermijden, kunnen de Turnhoutse supporters hun ticket alvast in voorverkoop aanschaffen. Dit op zaterdag tussen 12.00u. en 14.00u. op de Leemshoeve, en op zondag tussen 11.00u. en 12.15u. in de kantine van het Stadspark. Voor de wedstrijd kan men ter plaatse ook nog een ticket aanschaffen.

Kan Luik zijn voorsprong vergroten op Turnhout of nemen de Binken de leidersplaats over van de Luikenaars ? Of kan Cappellen, derde in de stand, profiteren van een puntendeling in de topper en zich volop mengen in de titelstrijd? Zondagavond kennen we het verdict.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties