Lindgren terug bij Ajax

Rita De Meyer
| 0 reacties
Lindgren terug bij Ajax
Foto: © SC

Rasmus Lindgren verlaat FC Groningen en speelt weer voor zijn oude werkgever. Lindgren is na Suárez en Bruno Silva de derde Groninger die dit seizoen naar Amsterdam trekt. Ajax betaalt 2,5 miljoen euro voor de Zweedse middenvelder.

Na Bruno Silva ziet Ron Jans opnieuw een centrale pion richting hoofdstad vertrekken. Ajax betaalt voor de afkoopsom van Lindgren 2,5 miljoen euro, nadat het eerder deze week al 3,7 miljoen neertelde voor Bruno Silva.

De terugkeer van de 23-jarige Zweed is verrassend. In 2005 vertrok Lindgren op huurbasis bij Ajax, omdat hij niet goed genoeg bleek te zijn. Een jaar later nam FC Groningen hem definitief over en werd Lindgren er een belangrijke basisspeler.

Op de website van Groningen betreurt voorzitter Nijland het vertrek van de Zweed: “Vanwege de gelimiteerde transfersom, die in zijn contract was opgenomen, konden wij weinig of niets doen. Voor het sluiten van de transfermarkt willen we nog een waardige vervanger naar de Euroborg halen. Vitesse-speler Theo Janssen is een grote kandidaat.” Nijland voegt er ook nog aan toe dat een nieuwe speler zeker een toegevoegde waarde moet zijn voor de selectie van trainer Ron Jans.

Groningen heeft deze week ook Pierre Veiga Sodre op proef. Deze 20-jarige Braziliaan is eigendom van Sport Club Internacional uit Porto Alegre. Zeker nu FC Groningen zich ook bovenaan de rangschikking weet te vestigen, valt de transfer van Lindgren bij de supporters niet in goede aarde. Groningen staat op een gedeelde derde plaats en volgt slechts op vijf lengtes van leider PSV.  

auteur: Tomas Taecke

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties