Analyse Wordt de titelstrijd nog spannend?

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Wordt de titelstrijd nog spannend?
Foto: © SC

Na de eerste speeldag van de terugronde is AS Roma tot op vijf punten van Inter genaderd. Krijgen we alsnog een spannende strijd om de Scudetto?

Inter behaalde een gelijkspel in Udine: geen slechte uitslag, zeker gezien de wedstrijdomstandigheden. Al na 23 minuten kreeg Cesar een terechte tweede gele kaart. Toch waren de betere kansen voor de Nerazzurri en een doelpunt van Ibrahimovic werd voor een wel heel erg lichte duwfout afgekeurd. Trainer Mancini (foto) reageerde sarcastisch op de tweede vroege uitsluiting op rij voor zijn team, maar vergat toe te geven dat Cesar (en ook Burdisso tegen Juventus) hun rood karton verdienden. Wel bewees de kampioen ook met een man minder minstens de evenknie te zijn van een meer dan degelijke tegenstander. De Nerazzurri voelen zich geviseerd door alles en iedereen, waardoor ze ook een persstop inlasten, en het valt af te wachten of ze de hoofden koel kunnen houden in deze gespannen situatie.

In alle rust breit AS Roma de overwinningen aan elkaar. Tegen Palermo werd het een nipte 1-0, maar de Giallorossi overtuigden andermaal door hun oerdegelijk spel. De hoop op de Scudetto is na dit weekend alvast weer wat groter geworden, terwijl de Romeinen toch ook niet gespaard blijven van blessureleed. De vervangers zijn valabele alternatieven en ze zullen zeker nog van pas komen in de komende, drukke weken.

Juventus pakte in Livorno de eerste competitiezege van het nieuwe jaar. Ondanks vele afwezigen overtuigden de Bianconeri eindelijk nog eens, vooral in aanvallend opzicht. Nieuwe aankoop Sissoko - het officialiseren van de transfer kan niet lang meer duren - moet het middenveld gevoelig versterken en het huren van Stendardo van Lazio vergroot de opties achteraan. Almiron en Boumsong verlieten Turijn, maar gezien hun prestaties bij de Oude Dame zullen ze niet gauw worden gemist.

Pato lijkt nu al een schot in de roos voor Milan. De Braziliaan zorgde ervoor dat de Rossoneri niet alweer een teleurstellend resultaat in San Siro lieten optekenen, want Genoa maakte het Milan knap lastig. Ronaldo (foto) blijft daarentegen een probleem: met een nieuwe spierblessure moest hij nog maar eens aan de kant blijven. Stilaan begint men aan de Via Turati de hoop te verliezen dat Ronaldo voor een lange tijd kan spelen. Nochtans zullen ze zijn doelpunten hard nodig hebben, want de weg naar de topvier is nog lang.

Fiorentina lijkt het dipje van voor nieuwjaar te boven gekomen: de Viola speelden niet echt overtuigend tegen de buren van Empoli, maar wonnen wel. Alweer effende Mutu het pad. Fiorentina is bijna verplicht de topvier te hal: enkel met het geld van de Champions League kan de club uitgebouwd worden en bestaat de kans dat sterkhouders, zoals ook doelman Frey, de Viola trouw zullen blijven.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties