Ghana kegelt Marokko uit de Afrika Cup

viki meeuwis

Ghana won gisteren met 2-0 van Marokko. Deze overwinninig betekent dat Ghana in groep A aan de leiding gaat met negen punten. Marokko staat met drie punten op de derde plaats en is dus uitgeschakeld.

Naarmate het tornooi vordert begint Ghana steeds beter te spelen. Marokko daarentegen verging het minder goed.

An improved performance from Ghana saw them progress to the quarter-finals as the top team in Group A, with a dismal showing from Morocco. Bij de twee goals die beide in de eerste helft vielen, waren zowel Michael Essien van Chelsea als Sulley Muntari betrokken.

Beide ploegen begonnen met frisse moed aan de wedstrijd en creëerden beide kansen. Op het kwartier kon Muntari een vrije trap lanceren richten rechter bovenhoek van het doel. Spijtig genoeg voor hem en de Ghanese ploeg stond keeper Lamyaghri in de weg. Ghana speelde eerder nerveus en had moeite om de druk te weerstaan. In de 26e minuut viel die druk weg toen Muntari een vrije trap nam. De Marokkanen hadden een doelschot verwacht maar Muntari speelde de bal over de muur waar Essien te wachten stond die de bal netjes in doel trapte.

Marokko kende iets later pech toen de Ghanese verdediger Paintsil een vrije trap van Aboucheroune in het eigen doel kopte maar de goal werd niet erkend.

De tweede goal voor Ghana viel net voor de rust toen Essien de bal vanop de eigen helft meenam en goed aflegde voro Muntari die met de linkervoet de bal binnenschoot. Bij dit doelpunt ging vooral keeper Malyaghri in de fout. De Marokkaanse ploeg maakte teveel fouten en speelden zonder echt te overtuigen.

De eerste twintig minuten van de tweede helft liet Ghana het tempo terugvallen tot Essien een afstandsschot lanceerde dat net over de dwarslat ging.
Het einde van de wedstrijd zat vol actie met Gyan, Essien, Junior agog, Owusu-Abeyie en Muntari die allen dichtbij een doelpunt kwamen. Marokko kwam niet verder dan een doelpoging en ziet zo zijn kansen op de kwartfinale verloren gaan.

Ghana: Kingson, Sarpei, Addo, Pantsil, Mensah, Gyan (Baffour ‘88), Annan, Essien, Muntari, Quincy (Draman ‘89), Agogo (Ayew ‘83)
Marokko: Lamyaghri, Chretien, El Kaddouri, Ouaddou, Erbate, Kharja (Sektioui ‘46), Safri, Kabous (Kissi ‘90), Hadji, Aboucherouane (Zerka ‘55), Chamakh
Goals: Essien (’26 ; 1-0), Muntari (‘45 ; 2-0 )

Gele kaarten: Pantsil, Erbate, Kabous

Scheidsrechter: Modou Sowe (Gambia)