Antwerp boekt belangrijke zege

Dirk Pieters

Antwerp heeft zondagmiddag een uitstekende zaak gedaan. De Great Old won met het kleinste verschil van Tienen en doet zo een goede zaak in het klassement. Het verschil had groter kunnen zijn, maar doelman Schuermans hield zijn ploeg in de wedstrijd.

De beginfase was voor de thuisploeg. Eerst week een bal af op Addo en even later moest Ristovic twee maal redding brengen op een hoekschop. Antwerp herstelde even later het evenwicht en Pivaljevic kon een eerste keer dreigen, maar zonder succes. De wedstrijd bleef goed over en weer gaan en beide doelmannen hadden het nodige werk op te knappen. Zowel Ristovic als Schuermans hielden de stand op 0-0. Vlak voor rust stond de 0-1 bijna op het bord, maar Kevin Baert kon net niet bij een voorzet van Peter Utaka.

Na de rust trok Antwerp het laken naar zich toe. Een schot van Bogaerts was het enige noemenswaardige dat Tienen nog liet zien. De Great Old kwam iets over het uur dan toch op voorsprong. Het was aanvaller Darko Pivaljevic die voor het openingsdoelpunt zorgde. Na het doelpunt gingen de bezoekers op zoek naar meer, maar doelman Schuermans stond uitstekend te keepen. Eerst redde hij een bal van Jelicic en even later stond hij alert te keepen op pogingen van Utaka en Glouftsis. Uiteindelijk bleef het 0-1 voor Antwerp.

Volgende week staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar. Tienen zakt dan af naar de Bosuil.