Beloften verliezen zwakke partij tegen Duitsland

Nico Wieme
| 0 reacties
Beloften verliezen zwakke partij tegen Duitsland
Foto: © SC

Het nationale belofteteam is met een valse noot aan de voorbereiding op de Olympische Spelen van komende zomer begonnen. De jonge Rode Duivels gingen met 2-1 de boot in bij Duitsland.

Onze beloften hebben vanavond een oefenduel verloren tegen Duitsland. De jongeren speelden een ontgoochelende wedstrijd, maar konden de eer nog redden dankzij een late treffer van Jeanvion Yulu-Matondo.
 
Beloftecoach Jean-François de Sart begon deze oefenwedstrijd in Koblenz met het Cercleduo Tom De Sutter-Stijn De Smet in de spits. De Duitsers, die zich niet konden plaatsen voor de Olympische Spelen, vonden in het begin moeilijk hun draai, maar kwamen na 25 minuten wel op voorsprong. Nadat Ashkan Dejagah door Laurent Ciman en Anthony Vanden Borre in de tang genomen werd, benutte Dennis Aogo de strafschop. België dreigde dan enkele keren via een bedrijvige Tom De Mul, maar vlak voor de pauze kwam de thuisploeg op 2-0. Weer Ciman speelde een ongelukkige rol bij deze treffer. Deze keer schoot hij een voorzet van Patrick Ebert voorbij Kenny Steppe in eigen doel.
 
In een al even weinig hoogstaande tweede helft bakte België er als het ware nog minder van. Toen iedereen zich al bij de 2-0 had neergelegd, ontbond De Mul enkele minuten voor affluiten nog eens zijn duivels. Hij zette zich op rechts door en bediende Yulu-Matondo. De Rodaspits koos de korte hoek uit om de aansluitingstreffer te netten. Kort daarop hadden de Duitsers de 3-1 aan de voet, maar de counter van Ebert en Dejagah mislukte. Bondscoach De Sart heeft duidelijk nog werk aan de winkel.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Olympische Spelen

Nieuwste reacties