Faillissement ADO lijkt onafwendbaar

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Faillissement ADO lijkt onafwendbaar
Foto: © SC

Het ziet ernaar uit dat ADO Den Haag zal verdwijnen. De gemeente Den Haag weigert immers om de 103-jarige club verder financieel te ondersteunen. Hierdoor lijkt een faillissement onafwendbaar.

Vanuit diverse partijen uit de Haagse gemeenteraad valt te horen dat de maat meer dan vol is en er geen geld meer naar de club kan vloeien. 

Momenteel onderhandelt het bestuur van ADO volop met externe investeerders. De club heeft ook bij de gemeente gevraagd om de lopende lening van 6,8 miljoen euro te laten vallen. In ruil hiervoor wordt de gemeente automatisch eigenaar van het hoofdgebouw van het nieuwe stadion.

De Haagse politici zien echter niets in deze operatie. Vanuit de PvdA-hoek valt te horen dat er geen gemeenschapsgeld meer naar ADO kan gaan. "Wij vinden dat er geen gemeenschapsgeld meer naar ADO kan. Het lukt ADO al jaren niet om de eigen broek op te houden. Organisatorisch krijgen ze het gewoon niet voor elkaar om de financiën op orde te krijgen. Dat is ontzettend jammer. Maar voor de gemeente houdt het op een gegeven moment op. En dat is nu het geval." 

De club moet nu dus hopen dat externe financierders met voldoende geld over de brug komen, zoniet wacht het faillissement. 

Als ADO toch failliet gaat, trekt de KNVB de licentie in. Dit betekent vele jaren zonder profvoetbal in Den Haag, want voordat een club een nieuwe licentie krijgt verstrijkt vele jaren.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties