Gepasseerde Kuyt is zwaar teleurgesteld

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Gepasseerde Kuyt is zwaar teleurgesteld
Foto: © SC

Marco Van Basten, de Nederlandse bondscoach, passeerde Dirk Kuyt voor de oefeninterland van Oranje morgenavond in Split tegen Kroatië. De spits van Liverpool is zwaar teleurgesteld.

"Ik zal heel wat tijd nodig hebben om deze klap te verwerken. Ik ben erg teleurgesteld dat ik niet ben opgeroepen. In de laatste 42 interlands zat ik 39 keer in de selectie", aldus de Nederlander op de website van zijn club Liverpool.

Op 3 september 2004 debuteerde Dirk Kuyt tegen Liechtenstein. Daarna miste hij amper drie interlands door blessureleed. Ondertussen speelde de ex-spits van Feyenoord Rotterdam al 34 interlands en scoorde hij al zes keer.

Kuyt kan echter niet ontkennen dat hij een matig seizoen draait bij The Reds. Zijn laatste goal scoorde hij op 11 december in de Champions League-partij op het veld van Olympique Marseille. Hij scoorde tot dus ver drie keer in de Premier League waarvan twee keer vanuit een strafschop. Het zijn de matige prestaties van Kuyt die Marco Van Basten ertoe noopten hem deze keer niet op te roepen voor Oranje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties