Buffel: 'Het wordt heel moeilijk voor mij'

Nico Wieme
| 0 reacties
Buffel: 'Het wordt heel moeilijk voor mij'
Foto: © SC

Thomas Buffel is voor het eerst sinds september 2006 geselecteerd voor de Rode Duivels. De West-Vlaming liet meteen een gretige indruk op training, maar ziet in dat verdere selecties moeilijk worden.

Vlak voor het verstrijken van de transferperiode zag Thomas Buffel een overgang naar de Duitse tweedeklasser FC Köln aan zijn neus voorbijgaan. Een gemiste kans, zo beseft hij, want het ziet er niet naar uit dat hij bij de Glasgow Rangers nog veel aan spelen zal toekomen. Een mindere vorm, een zware blessure en weinig speelgelegenheid bij zijn club zorgden ervoor dat Buffel door René Vandereycken na Armenië niet meer werd opgeroepen. De pocketspeler droeg in augustus 2006 tijdens de rampzalige wedstrijd tegen Kazachstan voor het laatst het shirt van de Rode Duivels. Daarmee bleef zijn teller op 29 A-selecties stilstaan.
 
Vanavond krijgt Buffel een nieuwe kans. Op training toonde hij zich in ieder geval gretig en gemotiveerd. “Ik ben niet zozeer gretig, wel gewoon fit. En dat wil ik tonen”, zegt de voormalige Feyenoorder in Het Laatste Nieuws. “Ik besef goed dat het niet evident is dat ik er opnieuw bij ben. Maar ik besef ook dat het heel moeilijk zal worden om mijn plaats bij de Rode Duivels te behouden als ik niet aan spelen toekom. En het ziet er niet naar uit dat mijn situatie in de nabije toekomst zal veranderen.”
 
Buffel betreurt dat zijn transfer naar Keulen in laatste instantie niet doorging. “Ik was heel graag naar Keulen getrokken, maar de clubs raakten er niet uit”, zucht hij. “Sommigen zullen zeggen dat het maar een tweedeklasser betreft, maar er is een grote kans dat ze volgend seizoen naar de Bundesliga promoveren. En dat zou natuurlijk een geweldige zaak geweest zijn voor mij. Ik moet nu de knop omdraaien en verder presteren bij de Rangers.”
 
Door zijn uitzichtloze situatie in Schotland dreigt Buffel nog maar eens een kwalificatiecampagne van de Duivels te missen. “Jonge gasten zeggen na een gemist EK of WK wel eens dat er nog wel kansen komen, maar elke gemiste kans is er één te veel. Het gaat zo snel voorbij. Ik hoop dat ik deel kan uitmaken van de groep die voor het WK 2010 gaat. En daarom is het belangrijk dat ik er nu bij ben”, besluit de aanvallende middenvelder hoopvol.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties