Advocaten Dahmane dreigen competitie te stoppen

Philippe Crols
| 0 reacties
Advocaten Dahmane dreigen competitie te stoppen
Foto: © SC

De transfer van Mohamed Dahmane naar Bergen is nog altijd niet in orde. Woensdag besloot de rechtbank van Bergen de zaak in kortgeding niet te behandelen. De advocaten van de spits dreigen nu met de stopzetting van de de competitie.

De rechter van Bergen verklaarde dat hij niet de tijd had, maar bovenal ook niet de bevoegdheid om de zaak Dahmane te behandelen. De zaak wordt doorgestuurd naar de arbeidsrechtbank.

De spits verbrak zijn contract bij Racing Genk nadat hij naar de B-kern werd verwezen. Vervolgens tekende hij een contract bij Bergen, maar de bond riep Dahmane een halt toe omdat de speler volgens Racing Genk het recht niet had om zijn contract eigenhandig te verbreken.

Advocaten Misson en Ernes kunnen er niet echt om lachen. Ze hebben inmiddels een kortgeding gestart in Brussel. "De bond moet maar maken dat deze zaak in orde komt. Anders vragen we dat de competitie wordt stopgezet", klinkt het.

Beide advocaten menen namelijk dat de rechter in Bergen wel bevoegd was. De arbeidsrechter moet enkel zaken beoordelen tussen werkgever en werknemer.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties