Alvés als held ontvangen in Engeland

Harald Berings
| 0 reacties
Alvés als held ontvangen in Engeland
Foto: © SC

Zelden een transfersoap gezien die zo lang aansleepte als die van Afonso Alvés. Herhaaldelijk wegblijven van training, naar verluidt bij minstens drie verschillende clubs een handtekening gezet... en tóch als trouwe oorlogsheld onthaald in Middlesbrough

Chelsea had een fortuin over voor zijn diensten, in Alkmaar claimden ze dat hij al zijn akkoord gegeven had aan AZ, maar uiteindelijk trok Afonso Alvés het shirt aan van Middlesbrough FC. Daar werd hij, één week na het zetten van zijn kostbare handtekening, voorgesteld aan het publiek.

We moeten al ver teruggaan voor we een afspiegeling vinden van de show die vanmiddag werd opgevoerd in het Riverside Stadium. Het bestuur van Boro had kosten noch moeite gespaard om Alvés een 'doe-alsof-je-thuis-bent'-gevoel te bezorgen: tientallen Braziliaanse danseressen en honderden nationale vlaggen riepen in North Yorkshire een klein carnaval van Rio tot leven. Aan de zijde van manager Gareth Southgate kwam de 8-voudige Braziliaanse international tenslotte zelf de menigte groeten. Terwijl hij iedereen verblijdde met een handtekening, gaf Southgate wat uitleg: "Ik weet zeker dat deze ontvangst veel betekent voor Afonso. Ik zei net tegen hem dat Brazilianen het altijd goed hebben gedaan bij onze club. Hij kijkt er dan ook erg naar uit om zelf goed te presteren."

De komst van de doelpuntenmachine (45 doelpunten in 40 wedstrijden voor SC Heerenveen) is geen dag te laat gepland voor Middlesbrough: met een negatief doelsaldo van -16 staan de mannen van Gareth Southgate slechts vijf punten boven de degradatiezone. Ze hopen dan ook dat ze volgende week in de uitwedstrijd bij Liverpool al op de goals van Alvés kunnen rekenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties