Haroun wil nog steeds weg bij Genk

Nico Wieme
| 0 reacties
Haroun wil nog steeds weg bij Genk
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Faris Haroun geniet momenteel weer het vertrouwen van zijn coach Hugo Broos. Enkele weken geleden zag het er nog naar uit dat de middenvelder Racing Genk zou verlaten. Als de nood het hoogst is, posteert Broos de man met vier longen opnieuw in de ploeg.

Racing Genk verloor dit seizoen nog geen enkele wedstrijd met Faris Haroun in de basis. Toch sleet de beloftevolle speler meer tijd op de bank dan hem lief was. Coach Hugo Broos doet enkel een beroep op Haroun als het water hem aan de lippen staat. En dat was tegen AA Gent duidelijk het geval. Na alle commotie rond de slechte sfeer in de groep en de verbannen spelers, had Broos nood aan een goed resultaat. Prompt dropte hij Haroun weer in de ploeg, en met succes. Toch spreekt de Brusselaar in Het Laatste Nieuws klare als het over zijn toekomst gaat: “Ik wil verse lucht opsnuiven.”
 
Geen vertrouwen
Haroun vindt van zichzelf dat hij op een volwassen manier omgaat met zijn statuut bij Racing Genk. Discussiëren met de trainer en keet schoppen staat niet (meer) in zijn woordenboek. “Als ik er straks opnieuw naast val, ga ik er ook niet over discussiëren met de coach. Het heeft toch geen zin”, beweert de 22-jarige middenvelder. “Sommige trainers zien speler x graag, anderen niet. Hugo Broos geeft me niet het volste vertrouwen. Alle respect daarvoor, maar dat wil niet zeggen dat ik ermee akkoord ga.”
 
Te veel geld
De ontgoocheling overheerste bij Haroun, toen hij op 1 februari zijn gedroomde transfer niet beet had. Aan hemzelf lag het naar eigen zeggen niet. “Het is het lot zeker dat ik niet weggeraakte?” De Rode Duivel stond naar het schijnt dicht bij een overeenkomst met een niet nader te noemen ploeg, maar Genk vroeg 1,5 miljoen euro. “Ik vond die prijs ook aan de hoge kant. Straf eigenlijk wat ze durven vragen voor een bankzitter. Straks, in de zomer, zal de prijs heel wat lager liggen. Want dan lig ik nog één jaar onder contract.”
 
Modelprof
Een klager zou Haroun zichzelf niet noemen. “Ik ben sinds eind augustus niet meer op het bureau van sportief directeur Willy Reynders geweest. Ik heb de voorbije maanden gezwegen en gewerkt. Als een echte prof”, besluit de gecontesteerde speler.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties